کانادا چند نوع ویزا دارد؟

ویزای توریستی:ویزای کانادا سه نوع است:
ویزای تک ورود (single)، ویزای چند بار ورود (multiple)، ویزای 5 ساله (supervisa) برای درخواست ویزای کاناداشخص می تواند به دو صورت اقدام کند:

درخواست کاغذی (draft):

در این حالت از درخواست ویزا شخص باید تمامی مدارک خود را به صورت ترجمه شده با مهر دارالترجمه رسمی (نیازی به تایید دادگستری نیست) آماده نموده و به یکی از کنسولگری های سفارت کانادا در آنکارا، استانبول یا ابوظبی مراجعه نماید تا مدارک را به سفارت تحول دهد. با توجه به قانون جدید انگشت نگاری، حضور فرد الزامی است. پس از تحویل مدارک و انجام انگشت نگاری درخواست او در سفارت ثبت می گردد و باید منتظر جواب بماند. لازم به ذکر است که هزینه ی ویزا باید از طریق بانک به حساب سفارت واریز شود و رسید آن به همراه مدارک به کارگزاری تحویل شود. پس از تحویل مدارک به سفارت فرد یک کد پیگیری (Tracking ID) دریافت می کند که از طریق آن می تواند وضعیت پرونده ی خود را از ابتدا تا انتها از طریق سایت کارگزاری سفارت (VAC) پیگیری کند. در این حالت بیشترین زمان پاسخگویی که از جانب سفارت اعلام شده 62 روز می باشد.

درخواست آنلاین:

تنها تفاوت این حالت با حالت قبل در ثبت مدارک است بدین صورت که مدارک متقاضی بصورت اسکن شده در سایت سفارت ثبت می شود. برای انجام درخواست آنلاین باید ابتدا یک حساب کاربری (GcKey login) در سایت سفارت ایجاد شود. پس از انجام مراحل ارزشیابی آنلاین، در صورت تایید صلاحیت و دریافت کدکاربری (Cheklist Code)، فرد می تواند نسبت به درخواست آنلاین اقدام کند. برای انجام این کار باید تمامی مدارک به صورت اسکن شده موجود باشد. پرداخت هزینه ی ویزا در این روش تنها از طریق کارت اعتباری صورت می گیرد. پس از اتمام کار متقاضی یک شماره ی پرونده و برگه ی انگشت نگاری دریافت می کند و پیگیری پرونده تنها از طریق این شماره صورت می گیرد. زمانیکه ثبت نام آنلاین به پایان رسید، فرد تا یک ماه زمان دارد که برای انگشت نگاری به یکی از کنسول گری های سفارت کانادا در آنکارا، استانبول با ابوظبی مراجعه نماید. زمان پاسخگوی به درخواست آنلاین، طبق اعلان سفارت، 62 روز در نظر گرفته شده است.

انگشت نگاری:

برای اتمام درخواستویزای کانادا و ثبت آن در سفارت انجام انگشت نگاری الزامی است. در حالتی که متقاضی درخواست خود را به صورت آنلاین ثبت می کند تا 30 روز مهلت دارد که به یکی از شعب واک در آنکارا، استانبول یا ابوظبی مراجعه کند. در غیراینصورت درخواست او باطل می شود و هزینه ی پرداخت شده برگردانده نمی شود. در صورتی که فرد بخواهد حضوری ثبت نام کند هنگام ثبت نام و تحویل مدارک انگشت نگاری انجام می شود. توجه داشته باشد که تا زمانیکه انگشت نگاری انجام نشود ثبت نام تکمیل نشده و درخواست ویزای او تحت بررسی قرار نمی گیرد.

هزینه ثبت نام ویزا:
برای ثبت نام ویزا باید هزینه ی ویزا و انگشت نگاری در حین ثبت نام به حساب سفارت واریز گردد. تعرفه ویزا به شرح زیر می باشد:
هزینه ویزا: 100 دلار کانادا
هزینه انگشت نگاری : 85 دلار کانادا
به عبارتی در ثبت نام حضوری برای هر نفر باید 185 دلار کانادا به حساب سفارت کانادا واریز شود. اما در ثبت نام آنلاین هزینه انگشت نگاری به ازای هر خانواده 170 دلار می باشد و انفرادی محاسبه نمی شود. مثلا برای یک خانواده 4 نفری 570 دلار پرداخت می شود که 400 دلار آن بابت ویزا و 170 دلار بابت انگشت نگاری است.
در ثبت نام آنلاین پرداخت از طریق کارت اعتباری و به صورت آنلاین انجام می شود. اما در ثبت نام حضوری باید آن وجه در گارانتی بانک به حساب سفارت واریز شود و رسید آن تحویل سفارت گردد.

مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای توریستی (تک ورود (شش ماهه)، چند بار ورود (2 ساله)
کپی تمام صفحات پاسپورت
ترجمه شناسنامه
نامه ی تمکن مالی یا گردش حساب چهار ماهه
تکمیل و تایید فرم درخواست ویزا (application form)
تکمیل فرم اطلاعات خانوادگی (family information)
یک قطعه عکس 3.5 * 4.5
ارائه ی ترجمه سند ملکی
ارائه ی ترجمه مدرک شغلی (برای صاحبین مشاغل جواز کسب لازم است، اما برای کارمندان نامه ی اشتغال به کار و فیش حقوقی باید ارائه شود)
رزرو هتل و بلیط (اختیاری)
دعوتنامه (اختیاری)
ترجمه سند ازدواج (اگر زن و شوهر با هم اقدام کنند

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای پنج ساله(Supervisa) :
ویزای 5 ساله در اصل 10 ساله بوده اما از آنجا که اعتبار پاسپورت های ایرانی بیش از 5 سال نیست، مدت زمان این ویزا نیز برای افراد ایرانی 5 ساله لحاظ می شود. افرادی واجدالشرایط دریافت این نوع ویزا هستند که فرزند یا نوه ی آنها دارای اقامت موقت یا دائم (دارنده PR یا مقیم کانادا) باشد. معمولاً والدین دانشجویان در حال تحصیل در کانادا یا والدین افراد مقیم کانادایی می توانند نسبت به درخواست این ویزا اقدام کنند. برای دریافت ویزای پنج ساله علاوه بر مدارک فوق الذکر لازم است که:
– مدارک اقامت دائم یا موقت فرد مقیم در کانادا
– ارزشیابی مالی فرد مقیم در کانادا
T4
– گواهی حقوقی فرد مقیم در کانادا
– بیمه یک ساله برای متقاضی
– نتیجه آزمایشات پزشکی متقاضی(پزشکان مورد تائی)
ارائه شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفاً با شماره تماس 021-22669464 تماس حاصل فرمائید. مدارک ضمیمه لازم برای ویزای دانشجویی کانادا در مقاطع فوق لیسانس و دکترا:

– ترجمه رسمی و تایید شده شناسنامه بایستی
– فتوکپی صفحاتی از پاسپورت که دارای مهر و ویزا هستند
– رزومه کامل با ذکر تمامی تاریخ ها
– رشته تحصیلی مورد نظر در کانادا
– عنوان تز پیشنهادی در کانادا و تشریح آن
– نام و مشخصات تماس سوپروایزر یا استاد راهنما در کانادا
– نام و مشخصات تماس سوپروایزر یا استاد راهنما در ایران
– لیست مقالات و تحقیقات منتشر شده
– مشخص نمودن منبع تامین هزینه تحصیلی متقاضی در کانادا به طور دقیق و کامل

طبق اطلاعیه سفارت کانادا ” برای جلوگیری از هر گونه تاخیر یا مواجهه با مشکل زمانی، کلیه دانشجویانی که قصد آغاز به تحصیل از ابتدای ترم پاییزی 2014 را دارند، بایستی تقاضانامه های خود را تا پیش از اول جولای تسلیم نمایند. لطفا توجه داشته باشید که ممکن است از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری مدارک ضمیمه دیگری نیز درخواست گردد که بایستی در اسرع وقت تهیه و تسلیم گردد.”

• ویژگی مدارس کاناداییمقطع ابتدائی و دبیرستان تابع قوانین دولتی کانادا بوده و از معلمین در این مراکز استفاده می شود که استخدام دولت باشند. این کار به منظور اطمینان از حفظ کیفیت آموزش و تاکید بر تامین نیازهای دانشجویان می باشد. دانشجویان کانادایی همواره جزء 5 رده ی بالای جهانی به لحاظ علمی بوده اند و در میان کشورهای انگلیسی زبان در رده ی اول علمی قرار دارند. در این مدارس علاوه بر کیفیت بالای تدریس مجموعه ای از خدمات تحصیلی ارائه می شود که شامل این موارد می باشد: مشاوره، مشاورین حرفه ای و آموزشی، شرکت در انجمن ها، آموزش زبان دوم، تامین نیازهای تحصیلی، و فعالیت های فوق برنامه.

لازم به ذکر است که:
– مقطع ابتدائی در کانادا شامل 6 سطح آموزشی می باشد.
– مقطع دبیرستان در بیشتر ایالت های کانادا از مقطع 7 تا 12 رده بندی شده که در ایالت کبک در مقطع 11 پاپان می یابد.
– سال تحصیلی در ماه سپتامبر آغاز می شود و در ماه جون پایان می یابد.
– افراد فارغ التحصیل از مقطع متوسطه در کانادا می توانند برای ادامه تحصیل در دانشگاه های کانادا و سراسر دنیا اقدام کنند.
– در مدارس کانادا دوره های زبان دوم (انگلیسی یا فرانسه) برای دانش آموزان غیرکانادایی ارائه می شود.
– شرایط آموزشی و تحصیلی در کانادا وابسته به قوانین ایالتی می باشد.
ویژگی مدارس دولتی
– ارائه برنامه های تحصیلی مختلط.
– ارائه خدمات اقامتی برای دانشجویان غیرکانادایی
– برحسب نوع موسسه ی تحصیلی، شهریه و هزینه های اقامت از 10500 تا 23000 دلار کانادا متغیر می باشد.
ویژگی مدارس خصوصی
– تامین مستقل هزینه ها
– تحصیل به صورت مختلط یا جداگانه (مدارس دخترانه یا پسرانه(
– کلاس های کوچکتر با تعامل معلم-دانش آموز بیشتر
– پشتیبانی کامل و ارائه خدمات اقامت و مسکن برای دانش آموزان غیرکانادائی
– برحسب نوع موسسه ی تحصیلی، شهریه و هزینه های اقامت از 10500 تا 23000 دلار کانادا متغیر می باشد.
ویژگی مدارس زبان
– دوره های تدریس زبان انگلیسی و فرانسه در آموزش گاههای خصوصی و دانشکده ها اغلب برای دانش آموزان خارجی و مهاجران جدید ارائه می شود.
– آموزش تخصصی زبان با موضوعاتی مثل: کسب و کار، آمادگی آکادمیک، آموزش زبان تخصصی صنایع و غیره.
– هزینه تحصیل برای یک دوره ی 4 هفته ای از 1000 تا 2000 دلار کانادا متغیر است.
– مخارج اقامت در این مدارس نیز حدود 1000 دلار در ماه می باشد.

• سیستم دانشکده های کانادایی
دانشکده ها همکاری تنگاتنگی با صنایع و تاجرین دارند تا مطمئن شوند که برنامه های آموزشی آنان با تغییرات و نیازهای کاری این مراکز هماهنگ است. برنامه های آموزشی این دانشکده های کانادایی از مزایای مختلفی در حوزه های فنی و حرفه ای برخوردار است. این حوزه ها عبارتند از: کسب و کار، کشاورزی و صنایع غذایی، سلامت، خدمات اجتماعی، روزنامه نگاری و پخش، مهمانداری، زبان، هنر و غیره.

ویژگی دانشکده ها:
– بیش از 8000 برنامه آموزشی در 150 موسسه دولتی
– زمان تحصیل از چندماه تا 4 سال متغیر است.
– 90% فارغ التحصیلان ظرف مدت 6 ماه مشغول به کار خواهند شد
– 93% کارفرمایان از کار فارغ التحصیلان این دانشکده ها اعلام رضایت کرده اند
– برنامه های عملی که توسط کارفرمایان بااستعداد طراحی شده و همراه با پیشنهادات شغلی می باشد.
– شهریه این موسسات از 5500 تا 15000 دلار متغیر است.
– مخارج زندگی و اقامت به طور تقریبی 7000 تا 13000 دلار در سال برآورد شده است.

دانشگاه ها
دانشگاه های کانادا دانشجویان خلاقی را پرورش می دهند که همگام با تکنولوژی های روز پیش بروند و در حوزه های تخصصی پیشگام باشند. دانشگاه کانادا می تواند بستر شغلی باشد که شما برای آینده خود در نظر گرفته اید. بهترین کیفیت آموزشی از مقاطع اولیه دانشگاهی تا مقاطع پایانی و دکترا در این مراکز ارائه می شود.
دانشگاه های کانادا خواستگاه ابداع گوشی های بلک بری، فناوری صفحه تخت، بورد هوشمند، و IMAX بوده اند.

سه مقطع تحصیلی در دانشگاه کانادا در نظر گرفته شده است:
• مقطع کارشناسی: دوران تحصیل معمولاً بین 3 تا 4 سال است.
• مقطع کارشناسی ارشد: یک یا دو سال که این دوران شامل ارائه تز، مقاله و تحقیق نیز می باشد.
• مقطع دکتری: یک دوره ی سه ساله همراه با ارائه تز است. ویژگی دانشگاه های کانادا
• بیش از 10000 برنامه آموزشی در 95 موسسه دولتی و دانشگاه غیرانتفاعی
• مقاطع تحصیلی دانشگاه های کانادا مطابق با آمریکا و سایرکشورهای مشترک المنافع می باشد.
• فرصت شغلی برای همکاری و تحصیل دانشجویان غیرکانادایی
• هزینه تحصیل از 8000 تا 26000 دلار در سال متغیر می باشد.

مقاطع تحصیلی در کانادا
– مقطع ابتدایی و دبیرستان
– مدارس فراگیری زبان
– سیستم دانشگاهی
– دانشگاه های کانادادعوتنامه کانادا:در برخی موارد برایاخذ ویزای کانادااز متقاضی درخواست می شود که دعوت نامه از کانادا ارائه دهد. اخذ دعوت نامه متضمن مثبت بودن تقاضای ویزای شما نخواهد بود و گرفتن ویزا در گرو برخورداری از شرایط دیگری است که در اداره ی مهاجرت کانادا ارزیابی می شوند.

آنچه که دعوت کننده باید بداند:
تنظیم دعوت نامه بدین معنا نیست که شما از زمان ورود شخص مدعو به کانادا به لحاظ قانونی عهده دار مسئولیتی خواهید شد. با این حال بهتر است هر آنچه در دعوت نامه گفته می شود چیزی جز حقیقت موجود نباشد. بهتر است که دعوت نامه دارای مهر رسمی و تایید شده باشد. دعوت نامه باید حاوی اطلاعات زیر باشد:

دعوت کننده باید اطلاعات زیر را در مورد شخص مدعو قید نماید:
– نام کامل
– تاریخ تولد
– آدرس و تلفن
– نوع رابطه خویشاوندی
– هدف از سفر
– مدت زمان اقامت مدعو در کانادا
– محل اقامت در کانادا و منبع تامین مالی

همچنین در مورد شخص دعوت کننده اطلاعات زیر مورد نیاز است:
– نام کامل
– تاریخ تولد
– آدرس و تلفن محل اقامت در کانادا
– عنوان شغلی
– وضعیت اقامت (PR – Citizen)
– کپی مدارک دال بر وضعیت اقامت دعوت کننده در کانادا (کارت شهروندی – کارت PR- کپی پاسپورت کانادایی

توصیه می شود که اطلاعات فوق در دعوت نامه درج گردد. اما برحسب مراکز مختلف ممکن است شرایط متفاوت باشد و نیازی به تایید رسمی دعوت نامه نباشد. در صورتی که دعوت نامه از سوی فرزند یا نوه برای والدین ارسال شود بهتر است مدارک شغلی و ارزشیابی مالی در کانادا تهیه گردد. اطلاعات کامل تر در موردویزای والدینرا می توانید دراینجامطالعه بفرمائید.تمدید ویزای کانادا:اگر پس از ورود به کانادا لازم باشد که مدت ویزای خود را تمدید کنید، باید این کار پیش از انقضای ویزا صورت بگیرد.
اگرویزای کاناداداخل پاسپورت شما زده شده باشد، باید 30 روز قبل از تاریخ درج شده در ویزا، و اگر ویزا نداشته باشید باید 6 ماه بعد از ورود به کانادا نسبت به تمدید اقدام نمائید.
شما امکان تمدید ویزا، تغییر ویزا و تغییر موقعیت کاری یا تحصیلی خود اقدام نمائید. جهت انجام این کار ابتدا بایدفرم درخواست تمدید ویزارا تکمیل نموده وچک لیست مدارک موردنیازرا نیز می توانید ازاینجادانلود کنید.نحوه ی انجام آزمایشات پزشکیبرای انجام آزمایشات پزشکی باید به یکی از پزشکان مورد تایید سازمان مهاجرت کانادا مراجعه کنید. این پزشکان یک دوره آزمایشات کامل انجام می دهند و ممکن است از قفسه سینه نیز عکس گرفته شود. پس از اتمام این آزمایشات نتایج برای سازمان مهاجرت کانادا ارسال می گردد. تصمیم گیری نهایی درباره ی آزمایشات پزشکی متقاضی توسط سازمان مهاجرت صورت می گیرد. در صورت بروز هرگونه مشکل، از سوی سازمان با متقاضی مکاتباتی صورت می گیرد. هنگام مراجعه برای انجام آزمایشات پزشکی باید:
– باید حداقل یک کارت شناسایی به همراه عکس عکس و امضا داشته باشید، مثل پاسپورت، گواهینامه یا کارت ملی
– عینک یا لنز، در صورت استفاده
– سوابق پزشکی موجود

 

 

 

Rating: 5.0. From 3 votes.
Please wait...